Mijn verleden

Mijn verleden.

De keuze om deze richting uit te gaan was bij mij al heel vroeg gemaakt. Op mijn twaalfde wist ik al dat ik iets in de bakkerij wou doen. Mijn opa was bakker en mijn moeder heeft zowat het bakkersvirus geërfd en zo doorgegeven aan mij. Ik herinner mij hoe we thuis onze eigen broodjes en lekkere taartjes bakten. Als kleine knaap vond ik het super om mee te mogen helpen. De stap om daarna naar de bakkerijschool ‘Ter Groene Poorte’ te gaan was dan ook vanzelfsprekend. Daar heb ik de basis geleerd van alles wat met het beroep te maken heeft en ben ik ook voor de eerste keer in contact gekomen met chocolade. Na nog een 7de jaar specialisatie ,Chocolaterie en Banket, ben ik na mijn studies onmiddellijk kunnen starten in “The Chocolate Line”, waar ik ook al 3 jaar in de weekends en vakanties ging helpen.

De liefde voor chocolade.

Daar is de liefde voor chocolade echt beginnen groeien. Dominique Persoone heeft dan ook een heel grote invloed gehad op mij, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Ik heb enorm veel respect voor Dominique Persoone: zonder The Chocolate Line zou ik niet staan waar ik nu sta! Na verloop van vele leuke , leerrijke jaren in “The Chocolate Line” voelde ik de droom groeien om ooit een eigen zaak te kunnen starten. Maar ik wou eerst nog wel eens een andere werkervaring opdoen. Ik maakte de keuze om de boot volledig om te slaan en iets helemaal anders te doen. Zo koos ik ervoor om patisserie te doen in een restaurant. Ik kreeg de kans om als chef- patissier in één van de beste restaurants van de Benelux te gaan werken: het “Hof Van Cleve” bij chef Peter Goossens.

Ik stond versteld.

Ik stond versteld van wat je allemaal met producten kan doen en hoe je het beste uit je grondstoffen kan halen. Wat ik daar geleerd heb zal niemand me ooit kunnen ontnemen. Na daar bijna twee jaar gewerkt te hebben vond ik het tijd om mijn droom te verwezenlijken en zo ben ik sinds 16 december 2014 trotse zaakvoerder van een eigen chocolaterie “Choc’atelier”. Mijn hart en ziel steek ik in mijn zaak en ik hoop dat ik iedereen die er langskomt kan bekoren met de creaties die ik allemaal zelf maak in mijn eigen atelier.